Učestala pitanja

KADA UGRADITI POD, A KADA PREMAZ

PODOVI SE OPĆENITO UGRAĐUJU KOD VEĆIH OPTEREĆENJA, A PREMAZI KOD MANJIH. PODOVI SE, ZA RAZLIKU OD PREMAZA MOGU UGRADITI I DEKORATIVNO. TO JE ZATO JER POD IMA POTREBITU DEBLJINU ZA BACANJE DEKORATIVNIH LISTIĆA(čipsa).

KAKO ODRŽAVATI PODOVE

PODOVE JE NAJBOLJE PRATI VODOM I KUĆNIM DETRDŽENTIMA. NE PREPORUČAMO ABRAZIVNE PROIZVODE, KAO NI ČETKANJE METALNIM ČETKAMA JER MOŽE DOĆI DO GUBITKA SJAJA. MOŽEMO PREPORUČITI KUĆNE TEKUĆE DETRDŽENTE KOJI U SVOJEM SASTAVU IMAJU VOSAK U NEKOM OBLIKU. TO PODOVIMA NAKON PRANJA VRAĆA NJIHOV SJAJ.

RAZLIKA IZMEĐU EPOKSIDA I POLIURETANA

TEKST U PRIPREMI

KAKO PRIMJENJIVATI DEKORATIVNE LISTIĆE (čips)

15-tak minuta nakon nanošenja poda ili premaza potrebno je prošetati sa posebnim cipelama, tzv čavlericama i doći u zonu koja vam je u dosegu bacanja čipsa. Čips se baca pokretima sličnim kao kad bacate sjeme na polju. Preporučamo uzeti manju količinu čipsa u šaku i zatvoriti je. Nakon toga, sa čipsom u šaci, lagano otpustite prst kažiprsta koji će između njega i palca napraviti malu rupu kroz koju bacate čips. Količina čipsa varira od 15-60 grama po kv. metru.

ZAŠTO TREBA IMPREGNIRATI I BRUSITI BETON

BETON BI NAKON DETALJNOG PRANJA, ODMAŠĆIVANJA I SUŠENJA TREBALO POBRUSITI SA SPOROHODNOM BRUSILICOM. ONA PRIDONOSI NIVELACIJI, JER OTKLANJA EVENTUALNE IZBOČINE NA BETONU I ČINI BETON POROZNIM. OTVARA MU STRUKTURU U KOJU ONDA IMPREGNACIJA ČIM DUBLJE ULAZI I TAKO ZATVARA KAPILARE U BETONU. IMPREGNACIJA JE BITNA JER VEĆ SA NJOM ZATVARATE BETON, DA SE VIŠE NE MOŽE PRAŠITI, PREPORUČAMO PRIMER U IMPREGNACIJU, COLORIT IMPREGNACIJU I ITEPOKS 50 IMPREGNACIJU, ZAVISNO OD POTREBE.

DA LI PODNI SUSTAVI MOGU IĆI PREKO PLOČICA

ODGOVOR GLASI DA, UKOLIKO SU PLOČICE ZDRAVE. SVE PUKNUTE PLOČICE TREBA ODSTRANITI, KAO I SAV BETON KOJI SE MRVI ISPOD NJIH. TREBA DOĆI DO KOMPAKTNE PODLOGE I NJU IZNIVELIRATI U RAZINU SA ZDRAVIM PLOČICAMA. U TU SVRHU PREPORUČAMO VAM ITEPOKS VM-1 SUSTAV, KOJI SE SASTOJI OD VM-1 IMPREGNACIJE I POMNO ODABRANIH PUNILA KOJE ĆE ČVRSTO I SIGURNO ZAPUNITI SVE PUKOTINE I RUPE. NAKON TOGA POTREBNO JE SA ADEKVATNOM BRUSILICOM ČIM BOLJE NAPARATI GORNJI SLOJ PLOČICA ZBOG BOLJE PRIONJLJIVOSTI PODNIH SUSTAVA KOJI DOLAZE NA NJIH.

PRVO I OSNOVNO

TEKST U PRIPREMI

UV POSTOJANOST

ZA UV POSTOJANOST POTREBNI SU POSEBI UV FILTERI, KOJI NA ŽALOST NISU U NAŠEM PROIZVODNOM PROGRAMU. DEKORATIVNE SUSTAVE NIJE MOGUĆE IZVESTI, JER LAK KOJI SE NANOSI N NJIH NIJE UV POSTOJAN

KAKO UTIŠATI ZVUK KORAKA

PRIMJENOM POLIURETANSKIH PODOVA, UMJESTO EPOKSIDNIH, MANJE SE ČUJE ZVUK KORAKA. TO JE ZBOG TOGA JER EPOKSIDNI POD POSJEDUJE VISOKU ČVRSTOĆU, A POLIURETANSKI POD POSJEDUJE VISOKU ŽILAVOST KOJA MU DAJE ODREĐENU ELASTIČNOST, UZ NARAVNO ČVRSTOČU KOJA POGODUJE SMANJENJU ODJEKA KORAKA.